Студенти вчились відповідально ставитися до репродуктивного здоров’я

04.12.13, 9:00

Вчора, 3 грудня, в Економіко-правовому коледжі Кіровоградського інституту комерції відбувся тренінг в рамках Всеукраїнської програми «Здоров’я Жінок України».

У низці цікавих вправ студенти другого курсу дізнавались та дискутували про складові здоров'я, про важливість збереження здоров'я, у тому числі й репродуктивного, та про сучасні методи планування сім’ї.

 Тренер Програми Ольга Гріднєва:  «Дуже приємно працювати з активною молоддю, яка прагне бути обізнаною у питаннях репродуктивного здоров’я та планування сім’ї, дізнаватися про сучасні методи контрацепції. Інтимне життя є важливою складовою повноцінного буття і, звичайно, відверто говорити про це треба!

Також я була дуже задоволена, що серед учасників тренінгу були студенти, які в жовтні брали участь у тематичному турнірі з гри «Що? Де? Коли?» і згадували під час вправ інформацію, про яку дізналися із запитань турніру.

Сподіваюсь, що до питань, які ми підняли під час тренінгу, молодь ще буде повертатися, активно шукаючи інформацію про сучасні методи контрацепції. І цим хлопцям та дівчатам у нагоді обов’язково стануть брошури та буклети, які надавалися під час тренінгу, а також інформаціна лінія програми (0 800 50 27 57) та статті з сайту http://plana.org.ua».

 Довідково: Програма «Здоров’я Жінок України », що виконується Інститутом досліджень і тренінгів ім. Джона Сноу за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку, працюватиме в пілотних регіонах України, а також на національному рівні протягом п’яти років (2011-2016 рр.). Програма спрямована на захист репродуктивного здоров‘я українських жінок і сімей шляхом покращення використання сучасних методів контрацепції як альтернативи не планованим вагітностям і пов‘язаним із ними абортам.  Серед пріоритетів програми - створення можливостей для жінок і пар приймати поінформовані рішення щодо планування сім’ї та репродуктивного здоров’я, покращення знань постачальників послуг з сучасних методів планування сім’ї, а також їх клінічних і консультативних навичок, а також допомога у створенні національного і регіонального політичного середовища, сприятливого для планування сім’ї і репродуктивного здоров’я.

Партнером Програми «Здоров’я Жінок України» в Кіровоградській області є Кіровоградський прес-клуб, що реалізує проект «Здоров’я Жінок Кіровоградщини»

Читайте також: Більше за всіх про репродуктивне здоров'я знає команда "Geronimo"! 




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!