На Кіровоградщині діє туристичний маршрут «Коровай дружби»

05.11.13, 17:18

Днями віце-губернатор Віктор Серпокрилов відвідав багатонаціональне село Протопопівку, де зустрівся з представниками національних діаспор, що проживають у цьому селі.

Вибір місця було здійснено невипадково, адже представники багатонаціональної родини, що дружно проживають у с.Протопопівка пропонують гостям, що вперше потрапили на протопопівську землю, відвідати екскурсійний маршрут «Коровай дружби» - етнографічну туристичну мандрівку, розроблену за участі  Протопопівських сільських садиб, власники яких є представниками української, російської, болгарської, корейської, німецької спільнот (мета мандрівки - ознайомлення з традиційними стравами національної кухні, дегустація національних хлібних виробів).

Маршрут вихідного дня розрахований на сімейний, або колективний відпочинок  на  автотранспорті  та велосипедах.

Традиції випікання хліба бережуть та множать і нині господарі цього прекрасного степового краю. Саме тут туристи мають можливість познайомитись не лише з українською традиційною випічкою, а й дізнатись про культуру та традиції різних народів. Тут радо зустрічають гостей вірменська родина Корюн, корейська родина Пак, російська родина Портних, гостинні власники приватного господарства “Неємія” з Німеччини на прізвище Дьобріх та привітна господиня української садиби “Вербиченька” Ніна Ляшко. Під час маршруту екскурсанти мали змогу дізнатись технологією приготування хліба, поласувати смачненьким і просто гарно провести час.

По закінченні подорожі учасники дійшли висновку, що Протопопівка – позитивний приклад, як необхідно розбудовувати міжнаціональні відносини, любити та славити свою малу батьківщину.




  • Коровай дружби
  • Коровай дружби
  • Коровай дружби
  • Коровай дружби

Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!