Десятки видів молочної продукції виробляється на Кіровоградщині
Починаючи із 2010 року обласна влада послідовно працює над впровадженням в області проекту "Купуй Кіровоградське". Основною метою цього проекту – є насичення споживчого ринку області якісними товарами місцевого виробництва за доступними цінами, особлива увага приділяється харчовій та переробній промисловості.
Вчора в регіональній торгово-промисловій палаті представники провідних молокопереробних підприємств області проаналізували стан та перспективи розвитку молочної галузі, а також презентували більше 40 видів своєї продукції.
У презентації взяв участь перший заступник голови ОДА Віктор Серпокрилов. За його словами, у січні-вересні 2013 в області досягнуто позитивної динаміки у виробництві молочної продукції порівняно із минулорічним періодом. Зросло виробництво: сирів жирних – у 1,6 рази, сирів свіжих (включаючи кисломолочний) – на 23,5 %, молока обробленого – на 43,2 %, вершків жирністю більше 6 % - на 7,3% та сквашеного молока та вершків – на 42,9%.
Посадовець наголосив, що одне з першочергових президентських завдань владі в регіонах - нарощування обсягів виробництва, ефективне використання сільськогосподарського потенціалу області та розширення наявності місцевих харчових продуктів у торговельній мережі. У презентації взяли участь відомі в області "молочники": ТОВ "Молочний комбінат "Соколівський", СТОВ "Ясенівська", ТОВ МП "Мрія", ФГ "Високобайрацьке", ТОВ "НАК" та ТОВ "Мілк Трейд", які представили різноманітні сири, йогурти, ряжанку, молоко, сирки глазуровані, кефір, молозиво та сметану власного виробництва. Під час наради товаровиробники ділилися власним досвідом організації виробництва, а по-завершенні засідання усі присутні скуштувати найкращі зразки молочної продукції місцевого виробництва.
Комментарии
Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!Что мне даст регистрация?