Новий пригодницький роман письменника-мандрівника: Макс Кідрук презентував роман «Твердиня»

14.10.13, 10:29

Макс Кідрук
Макс Кідрук
Він описав непрохідні нетрі Мадре-де-Діос, сам відвідавши джунглі Мексики й Еквадору; він не женеться за хепі-ендами, він бере реальні типажі і ставить їх у трешеві (нереальні) умови, він дуже любить використовувати в романах схеми, малюнки, карти. Він – сучасний молодий популярний письменник Макс Кідрук, який 10 жовтня презентував новий роман «Твердиня» в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського, і це була єдина презентація в Кіровограді.

Про сам роман багато написано, і його варто читати. Однак автор на зустрічі розповів те, що лежить поза романом і заразом пояснює його: зокрема про власну подорож в один з релігійних і культурних центрів світу, дивовижне місто Баальбек (Ліван) і про те, що жодна жива сила в світі не змогла б створити мегалітичні споруди, які знаходяться осторонь відомих туристичних маршрутів. Власне «Твердиню» як роман про пошуки загубленого міста інків Паїтіті на презентації автор розкрив через історичний екскурс в часи конкістадорів, шукачів золота інків, легенди завоювання країн Латинської Америки.

«Твердиня» виросла з переконань, що в Перу до інків жила інша цивілізація, ділиться Макс Кідрук і додає: «Я так закрутив сюжет, що його можна розв’язати лише за допомогою американської стратегічної авіації».

Близько двохсот присутніх затамувавши подих слухали про тисячотонні платформи, на яких надбудовано храм Зевса в Баальбеку, про фортецю інків Саксайуаман, – все, що виходить за межі людської інженерії. На завершення автор поділився нотатками з майбутнього роману про авіакатастрофу українського літака. Але про це уже Макс Кідрук розповість наступного року, адже пообіцяв привезти і презентувати новий роман через рік у Кіровограді. Тож до нових зустрічей у бібліотеці.

Всі, хто забажає прочитати минулорічний нашумілий технотрилер «Бот» і цьогорічний хіт продажів «Твердиня» – шукайте в читальному залі бібліотеки ім. Д. Чижевського, тим паче, що автор власноруч підписав примірники та залишив побажання читачам!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!