Міжнародний діалог: що ми знаємо про сучасну молодь?

06.10.13, 12:00

Час не стоїть на місці і ми продовжуємо розширювати кордони міжнародного спілкування, використовуючи можливості Інтернет. Так, 2 жовтня, в Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва ім. О.М.Бойченка пройшов черговий, вже сьомий, міжнародний молодіжний web-марафон «Міжнародний діалог: що ми знаємо про сучасну молодь?». Цього разу опонентами кіровоградської аудиторії виступила молодіжна аудиторія м. Вентспілс (Латвія).

Місто Вентспілс - портове місто, розташоване біля устя ріки Вента на північ від Ліепаї й на захід від Риги. Населення становить близько 40 тисяч жителів. Місто було засновано в ХІІІ столітті Тевтонським орденом. Незамерзаючий порт Вентспілс є важливою ланкою в експорті російської нафти й кам'яного вугілля через Балтійське море.

Обговорюючи коло інтересів сучасної молоді, ми не могли обійтись без представників владних структур. Кіровоград представилиГлобенко Ірина Вікторівна – начальник відділу з питань молодіжної політики управління молоді та спорту кіровоградської облдержадміністрації; Роздорожній Олексій Сергійович – головний спеціаліст відділу культури та туризму Кіровоградської міської ради. Зі сторони Вентспілса виступили: Алдіс Славінскіс, депутат Вентспілськой міської думи, колишній керівник Вентспілського управління у справах освіти та Ілзе Бунке, депутат Вентспілської міської думи.У своїх розповідях вони торкнулися питань молодіжної політики обох держав, розказали про заходи, можливості для самореалізації та проектної діяльності для молоді.

В залі нашої бібліотеки також були присутні представники громадських організацій – І. Захарова, фахівець Інформаційно-ресурсного центру та Р. Бойко, представник дитячо-юнацької організації «Січ». Вони поділилися власним досвідом щодо реалізації цікавих молодіжних проектів та запросили кіровоградську молодь приєднуватись до проведення цікавих акцій, а представників м. Вентспілс - до організації спільних проектів.

Обговорюючи тему спорту зі сторони Кіровограду виступив С. Іванов – заступник начальника відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради. Він розказав про заходи та спортивні змагання, що проходять в місті та області, а також про те, що в рамках святкування дня міста молодими кіровоградськими спортсменами був встановлений новий рекорд України по підтягуванню. Дайна Пайпала, керівник закладу самоуправління «Управління по справам спорту» зробила короткий огляд спортивного життя міста Вентспілс.

Молодь обох міст також поспілкувалась між собою. Зокрема, вони обговорили питання освіти, яка є важливим етапом для подальшого розвитку особистості. Молоді люди наголосили на важливості здобуття вищої освіти, що дає більше можливостей у майбутньому. Спільно дійшли висновку щодо важливості активної участі в громадському житті міста, поділилися досвідом участі у соціальних ініціативах та волонтерських акціях. Обговорили питання дозвілля та здорового способу життя. Зійшлись на думці: сучасна молодь зацікавлена у змістовному дозвіллі і тут на допомогу завжди може прийти улюблена бібліотека.

Наприкінці заходу Оксана Драч, студентка медичного коледжу ім. Є.Мухіна, подарувала усім присутнім чудову пісню про Україну, зміст якої зрозуміли навіть наші нові друзі з м. Вентспілс. На жаль час, відведений на захід, промайнув дуже швидко і на обговорення деяких важливих питань не вистачило часу, тож усі учасники інтерактивного спілкування висловили побажання організувати продовження дискусії, обговорити нові теми. Ми охоче підтримали ініціативу молоді, тож наступний захід вже не за горами.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!