Кількість смартфонів у мережі «Київстар» перевищила 4 мільйони

24.09.13, 10:00

За підсумками серпня 2013 року кількість смартфонів у мережі «Київстар» збільшилась на 176,5 тис і досягла 4,1 мільйони. Як і раніше, рейтинг найпопулярніших телефонів очолюють пристрої на базі операційної системи Android.


Кількість «розумних» телефонів в мережі «Київстар» щомісяця зростає. Наразі їх частка серед усіх пристроїв, якими користуються абоненти оператора, складає 13,73% — це 4,1 млн смартфонів. Ще рік тому, у серпні 2012 року, їх було у півтора рази менше (2,857 млн).


Найбільшу популярність в українців отримали телефони на базі ОС Android. Їх налічується 1 мільйон 890 тисяч, що на 183% більше, ніж рік тому. Кількість смартфонів з операційною системою iOS зросла за рік на 74% — до 405 тисяч, а Windows-фонів — на 39% до 161 тисячі. Кількість телефонів на базі ОС Bada становить 193 тисячі (зростання з серпня 2012 року по серпень 2013 року на 10,5%), а Symbian — 1 мільйон 453 тисяч, що менше, ніж у липні минулого року, на 12,8%.


Абоненти все частіше обирають смартфони для більш зручного доступу до мобільного інтернету. Адже смартфони дозволяють зручно користуватися Всесвітньою мережею: шукати інформацію, читати, переписуватися через пошту та месенджери, користуватися соціальними мережами, переглядати відео, слухати музику та багато іншого.


Для того, щоби послуги мобільного інтернету стали більш доступними, нещодавно «Київстар» скасував плату за мегабайти. Наразі клієнти передплачених тарифних пакетів «Київстар» можуть отримувати всі переваги мобільного інтернету за доступну ціну – лише 1,90 грн. Ці кошти стягуються лише за такі дні, коли абонент користувався мобільним інтернетом. При цьому, абонент може використовувати скільки завгодно мегабайтів трафіку, не сплачуючи за них.


Для підрахунку кількості смартфонів в мережі «Київстар» використовуються прийняті серед частини операторів ринку мобільного зв’язку критерії. Так, враховуються лише ті унікальні пристрої (IMEI), які були активні протягом трьох місяців (з них відправлялись повідомлення, здійснювались дзвінки, використовувався GPRS). Кожен смартфон враховується лише один раз за вказаний період.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!