День відкритих дверей у СДЮШОР «Надія»

09.09.13, 18:41

Сьогодні двері однієї із кращих спортивних шкіл області та Україні були широко відкриті для гостей, бо у СДЮШОР «Надія» у Кіровограді проходило свято «День відкритих дверей».

На День відкритих дверей у школу завітав голова обласної державної адміністрації Андрій Іванович Ніколаєнко, якому в.о. директора школи Станіслав Леонідович Рой показав всі приміщення та розказав, якої допомоги – ремонту, обладнання – потребує заклад.

Ось уже 38 років школа несе гучну спортивну славу Кіровоградщини далеко за межі нашої країни. Починаючи з 1996 року вихованці школи представляли нашу державу на Олімпійських іграх: у 1996 році в Атланті – Ольга Тесленко та Світлана Залєпукіна; у 2000 році в Сіднеї – Інна Нікітіна, Ольга Тесленко, Тетяна Ярош та Руслан Мезенцев, який став срібним призером; у 2004 році в Афінах – Руслан Мезенцев; у 2008 році в Пекіні – Валентина Голенкова; а у 2010 році на перших юнацьких Олімпійських іграх у Сінгапурі нашу державу представляла Аліна Кравченко.

У школі працюють 34 тренери-викладачі. Три з них мають почесне звання «Заслужений тренер України», два почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України», 16 тренерів мають вищу, а 6 – першу кваліфікаційну категорію.

За 38 років тренерами школи підготовлено: два Заслужених майстри спорту України; вісім майстрів спорту міжнародного класу; 14 майстрів спорту України; тисячі спортсменів масових розрядів та шістнадцять вихованців школи включено до різних складів збірної команди України: 4 до основного складу, 9 - до кандидатського та 3 до резервного складу.

Окрім навчально-тренувальної та виховної роботи з учнями, школа проводить ще й оздоровчу роботу серед населення міста, що має значну соціальну значимість. Щомісяця абонементні групи плавання, важкої атлетики, спортивної гімнастики відвідує велика кількість кіровоградців, які під керівництвом тренерів школи зміцнюють своє здоров’я.

Гостей – і представників влади, і своїх батьків та друзів, - порадували виступами вихованці школи – як найменші, так і вже досвідчені. Свої перші показові виступи під музику з кінофільму «Усатий нянь» продемонстрували учні груп початкової підготовки (постановник - майстер спорту міжнародного класу Ольга Тесленко).

На спортивних снарядах продемонстрували свої вміння учні ІІ та І спортивного розряду, а вільні вправи виконала кандидат у майстри спорту Яна Горохова (резервний склад збірної команди України). Побачилигості і хореографічний номер програми «Кукли» (постановник – Ольга Тесленко), і композицію «Герої спорту» (постановник Ірина Сахарук)

Феєричними були виступи членів основного складу збірної команди України з гімнастики спортивної - Георгія Петросяна та Віталія Арсеньєва – які продемонстрували свою високу майстерність. Насамкінець голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко подякував тренерам, спортсменам та батькам за чудові виступи, вручив школі сертифікат на акробатичну доріжку, яка вже встановлена і на якій тренуються спортсмени та пообіцяв максимальну підтримку у ремонті школи і забезпеченні її сучасним обладнанням.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!