Подорож до білосніжного храму

20.08.13, 9:30
Лебедин
Лебедин

Свіжий вітерець грайливо бігає по головам усіх, хто сидить у автобусі. Ми їдемо до жіночого монастиря, що біля села Лебедин у Черкаській області. Уся наша компанія тихенько спілкується між собою, спостерігаючи природні краєвиди за вікном, адже багато хто рідко виходить з власного помешкання.

Супроводжуючий нашу групу, наш духовний батько організації, отець Сергій Ткаченко невпинно молиться на добру путь. Так, за бесідами під ритмічні рухи автобусу, ми доїжаємо до Лебедина, мальовничого та привітного села, яке втопає у зелених садах та милується собою, дивлячись у прохолодні ставки з квітучими ліліями.

Дорога завертає у густий ліс, круте й хоче заплутати усіх паломників, але ми все одно через декілька хвилин вкотре відкриваємо для себе білосніжну красу Свято-Миколаївського жіночого монастиря, який гостинно приймає усіх прочан.

Подорож у Лебедин
Подорож у Лебедин
Після двохгодинної подорожі під сумними хамарами, ми входмо на територію монастиря з яскравими сонячними промінями, які щосили виштовхують з неба весь сум. Це наше перше диво. Йдемо по доріжках до літнього храму Св.Миколая, де на нас чекає зцілювальна молитва біля мощєй Святого Авакума та помазання з негаснуючої лампади над Його ракою.

Це неможливо описати! Величні старі ікони храму наче повторюють разом з отцем Сергіем кожне слово молитви за здоров’я хворих дітей та іх батьків, а сонце, яке світить у вікна, сповнює душу надієй на майбутнє. Ставимо свічки біля ікон і виходимо на подвір’я. На нас чекають монашки, щоб запросити до трапезної на смачний обід. Так, пригощання було чудовим: борщ з домашнім, запашним хлібом, посний плов зі свіжими помідорами, а на десерт - кавуни, мед, духмяний компот та монастирська випічка.

Подорож у Лебедин
Подорож у Лебедин
Наші жінки допомагають прибрати та помити посуд і ми усі разом йдемо слухати цікаві розповіді про непросте життя у стінах обителі. Ще трохи прогулюємось білими стежками й прощаємось з привітними монашками. Тепер наш маршрут веде до другого дива – до ціллющих джерел, де ми набирємось сили та наснаги на зворотню дорогу та щиро просимо Святого Миколая, аби допоміг нам зцілитись та повернутись сюди через рік.   

Щиро дякуємо нашім добрим друзям, товариству “Православна просвіта” та отцю Сергію Ткаченку за незабутні враження від паломницької подорожі до Лебединського Свято-Миколаївського жіночого монастиря. Хай дарує Господь мир та щастя вам і вашим родинам!

автор - Наталя Чущенко, Кіровоградська обласна громадська організація матерів дітей-інвалідів та інвалідів “Серце матері”



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!