Ретро-літаки зупинилися на дозаправку у Кіровограді

09.07.13, 19:34

Наприкінці червня в Україну прилетіло понад два десятки літаків британського авіаційного клубу «Ейр Сквадрон» (Air Squadron) разом із Його Королівською Високістю Принцом Майклом Кетським ( Prince Michael of Kent). Англійці перелетіли із Великої Британії до України на літаках, серед яких 12 були історичні, побудовані у 30-х - 40-х роках.


Принц Майкл Кентський і супроводжуючі його члени делегації відвідали міста Львів, Київ та Севастополь, а на зворотньому перельоті сім літаків завітали у Кіровоград. Це були саме літаки ретро, що мають малий паливний бак, і яким потрібна була дозаправка. Принц до Кіровограда не завітав – його літак досить потужний і не потребує дозаправки.

Інші ретро-літакіи прилетіли біля 17.00 і були на землі близько години. За цей час було здійснено дозаправку літаків паливом, пілоти провели брифінг та спланували подальший переліт на Вінницю, а журналісти та представники влади оглянули літаки, поспілкувалися із пілотами, зробили масу фото та відео.

Кіровоград прийняв п’ять біпланів «Тайгер Мот» (Tiger Moth, виробництва 30-х років, основні навчальні літаки первинної підготовки пілотів ВПС Великобританії); легкий пасажирський та військово-транспортний літак Де-Хевіланд «Дрегон» (виробництва 30-х років) та легкі навчальні та зв’язкові літаки «Пайпор Каб» та «Супер Каб» (Piper-Cab, виробництва 30-х - 40-х років), що широко використовувалися під час Другої світової війни.


Детальніша інформація - за телефоном: 050-457-11-19
(помічник начальника Кіровоградської льотної академії НАУ Ольга Кушнір)


ДОВІДКА: Принц Майкл Кентський (повне ім'я - Майкл Джордж Чарльз Франклін, 1942 року народження) - член британської королівської сім'ї, двоюрідний брат правлячої нині королеви Єлизавети II і двоюрідний племінник останнього російського царя Миколи II. Вільно розмовляє російською мовою. 4 липня Герцог Кентський відзначатиме в Україні свій день народження, що можна розцінювати як жест особливої симпатії до нашої держави. Принц Майкл Кентський веде велику благодійну діяльність. Він заснував благодійний фонд для фінансування суспільно-корисних проектів у сферах культури, охорони здоров'я і освіти. Під час візиту Його Королівська Високість та члени клубу «Єйр Сквадрон» надали благодійну допомогу дитячому лікувальному закладу МОЗ України.




Комментарии

Andrew Florenko 9 июля 2013 21:04
0
Отличное событие, отличный отчет,-)
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!