Міжрегіональний нетворкінг «Кулінарні корифеї»

07.07.2023–08.07.2023
07.07.2023–08.07.2023

У рамках посилення продовольчої безпеки в Україні, команда «Team Europe Кропивницький» спільно з громадською організацією «Добромир» та Агенцією сталого розвитку «Хмарочос» проводять 7-8 липня у місті Кропивницький міжрегіональний нетворкінг за підтримки Представництва ЄС в Україні.

Протягом останнього року на Кіровоградщині і в Україні виникло багато волонтерських ініціатив, котрі готують сухі супи та борщі і передають їх людям на території, що постраждали від повномасштабного вторгнення.

«За нашими оцінками у державі стабільно та грунтовно працює більше півсотні таких груп, і ми хочемо, щоб бодай частина з них познайомилася між собою, налагодили обмін досвідом, а ще – підвищили власну обізнаність про безпеку харчових продуктів, яка важлива на всіх етапах від перероблення та зберігання, аж до приготування та споживання сухих супів і борщів», - ділиться планами членкиня команди «Team Europe Кропивницький» Вікторія Талашкевич.

Для цього планується запросити до Кропивницького представників та представниць як мінімум десятьох ініціатив, які займаються сухими супами, щоб провести за їх участі кілька офлайн подій. Ті, хто не зможе долучитися офлайн, будуть включені до процесу завдяки онлайн-інструментам.

«Ми плануємо панельну дискусію «Надання якісних та безпечних продуктів споживачам: Український та європейський досвід», а також воркшоп з основ фасування сухих супів та борщів у нашій спільноті «Добромир», котра щосуботи фасує 1800-2000 пакетів із сухими супами», - розповідає очільниця цієї громадської організації Олена Коряк.

Важлива роль у цих процесах належатиме тим юним волонтерам і волонтеркам, яких залучила до фасування супів Агенція сталого розвитку «Хмарочос». Їх зараз вже більше півсотні, і ряди «Молодіжної кухні» поповнюються та поповнюються.

«Коли формувалася волонтерська спільнота «Добромир», не було розмежування - діти, молодь, чи дорослі. Всі мобілізувалися, організували швидке гуманітарне реагування і почали діяти. Але ось вже півроку ми цілеспрямовано розвиваємо молодіжне крило. Я моніторила і не знайшла чогось подібного в Україні, де б молодь системно волонтерила у цій ніші. Це додає нашій команді більшої відповідальності, адже кейс «Молодіжної кухні» може бути натхненням, прикладом, рішенням для інших. Тому ми й створюємо кооперації: волонтерські, творчі, крафтові, - і готові ділитися цим досвідом», - обіцяє експертка Агенції «Хмарочос» Ірина Ткаченко.

Тож, запрошуємо бажаючих волонтерів та волонтерок, котрі готують сухі супи і борщі в Україні, взяти участь у нетворкінгу у Кропивницькому. Для цього потрібно до 15 червня 2023 року заповнити анкету https://7xro.short.gy/acGqmtта отримати запрошення від організаторів події на свою електронну пошту з подальшими деталями та інструкціями щодо участі.

Проєкт втілюється Team Europe Ukraine у м. Кропивницький за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!