Онлайн прес-конференція: «Що сьогодні хвилює батьків Кропивницького»

02.04.2020
02.04.2020
Кіровоградський прес-клуб
Кіровоград, вул. Чикаленка 1-а

Відповідь на це питання, а також – чим батьківській громаді вже допомагають і що далі планують представники громадської організації «Батьківська рада Кропивницького», - можна буде дізнатися під час он-лайн прес-конференції у четвер, 2 квітня, о 14.00.

Учасниці прес-конференції:

Олена Бринза, керівниця ГО «Батьківська рада Кропивницького»;

Євгенія Захарченко, юристка ГО «Батьківська рада Кропивницького»;

Інга Кузнєцова, психологиня ГО «Батьківська рада Кропивницького».

Онлайн: сторінка прес-клубу реформ в мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/PressClubKirovohrad/ , а також сторінка у фейсбуці сайту «Кіровоград24» https://www.facebook.com/pg/kirovograd.net/videos/

«Активні батьки часто запитують: як моніторити державні закупівлі в закладах освіти? Як писати заяви та звернення? Куди звертатися, щоб зробили ремонт в спортзалі? Ці та ще сотні питань. Тепер завдяки сприяння Європейського фонду підтримки демократії ми зможемо надати безкоштовно всім учасникам освітнього процесу професійні консультації юриста та психолога з питань, що стосуються освітнього процесу. Ми розробляємо прості та зрозумілі алгоритми моніторингу, пам’ятки про права та обов’язки всіх учасників освітнього процесу, проведемо онлайн тренінги та навчання.» - Олена Бринза, керівниця ГО «Батьківська рада Кропивницького»

«Батьки не знають своїх прав. До платного юриста йдуть у випадку, коли йдеться про кримінал. Коли ж йдеться про тиск адміністрації чи про збір благодійних внесків – то тут батьки найчастіше розгублені і не знають як правильно захистити свої права.

Карантин та економічна криза, яка почнеться після закінчення карантину, призведуть до того, що коштів буде все менше. Спроби Кабміну забрати у освіти 7 мільярдів, повністю зупинивши реформу НУШ, говорять про те, що грошей не вистачатиме і на базові потреби в освіті. Тому батьки мають пильно контролювати, куди, на що витрачає УО та школи кошти.» - Євгенія Захарченко, юристка ГО «Батьківська рада Кропивницького».

«Освітній процес в умовах карантину зазнає значних трансформацій, і до цього мають адаптуватися як батьки, так і діти. В умовах он-лайн навчання батьки звертаються до спеціалістів з питань розвитку самоорганізації дітей, пошуку мотивації до навчання. Актуалізуються проблеми взаємовідносин з дітьми, пошуку оптимального рівня контролю за виконанням домашніх завдань. Нагальними є проблеми булінгу, адже навіть в умовах Інтернет-спілкування авторитет вчителя й гармонійні взаємовідносини з однокласниками є одним з важливих факторів мотивації до навчання. Саме дитячий психолог- той спеціаліст, який враховуючи вікові особливості, її особистісні характеристики, родинну ситуацію може надати рекомендації з проблемних питань, що були названі вище.» - Інга Кузнєцова, психологиня ГО «Батьківська рада Кропивницького»

Проект "Активні батьки Кропивницького" реалізує ГО "Батьківська рада Кропивницького" за підтримки Європейського фонду підтримки демократії/European Endowment for Democracy ( EED).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!