Впровадження міжнародних правил харчової безпеки в закладах громадського харчування
Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата запрошує представників малого і середнього бізнесу у сфері громадського харчування на семінар «Впровадження міжнародних правил харчової безпеки в закладах громадського харчування», який відбудеться 13 вересня 2019 року.
Семінар організовує Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата за участю консалтингової компанії PROFI CLUB (м.Київ) при підтримці громадської організації «Ресторанна гільдія». У семінарі візьме участь представник ГУ Держпродспоживслужби у Кіровоградській обл.
Вже 20 вересня 2019 року настає кінцева дата введення системи безпечності харчової продукції НАССР на всіх українських підприємствах, у тому числі МСБ, діяльність яких так або інакше пов’язана з харчовими продуктами. Впровадження цієї системи - тривалий, скрупульозний процес. І це не тільки папери з правилами, а й команда людей з індивідуальною психологією, яка має забезпечити її функціонування.
Запропонований захід присвячений розробці, запровадженню та забезпеченню функціонування процедур, заснованих на принципах системи НАССР та сприятиме підвищенню рівня обізнаності про особливості її впровадження в Україні
Упровадження цієї системи в Україні регулюється Законами від 23.12.97 р. №771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» та від 18.05.17 р. №2042-VIII Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин.
Цільова аудиторія: | власники, шеф-кухарі, директори, адміністратори, відповідальні фахівці закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, кав’ярень, мініпекарень, кондитерських та ін.) |
Дата проведення: | 13 вересня 2019 року з 10 до 18 год., реєстрація учасників з 9:45 год. |
Місце проведення: | м. Кропивницький, Кіровоградська регіональна торгово-промислова плата (вул.Преображенська, 79-А), аудиторія 214. |
Реєстрація: | Для участі у семінарі необхідно заповнити «Анкету учасника» за посиланнямhttps://docs.google.com/forms/d/1bNbi2xhr2o5amJ31fJNd_m2tf4qhL-waKKyRBORO5k0/edit, надіславши її у письмовому вигляді на електронну адресу координатора Проекту Воленшчак Надії Антонівни: fin@chamber.kr.ua, чи фото Анкети на VIBERконтактний тел. (050) 341-13-32. |
Участь у семінарі платна - 980 грн. за одного учасника. У програму входять кава-паузи та обід.Оплату семінару можна здійснити, отримавши рахунок через координатора Проекту за тел. 050-341-13-32. Учасники семінару отримають Сертифікат та презентаційні матеріали в електронному вигляді.
Запрошені експерти та лектори:
- Богдан Михайлов - сертифікований спеціаліст по HACCP, досвід впровадження і дотримання принципів HACCP більше 9 років, у ресторанному бізнесі більше 20 років ( в т.ч. у всесвітньо відомих мережах ресторанів і готелів - більше 7 років);
- Марта Лушпак – аудитор системи управління якістю згідно вимог стандартів ISO 9001, 22000, практикуючий консультант з питань розробки та впровадження системи управління якістю. Директор Львівської філії ДП «УкрНДНЦ» (Національний орган стандартизації);
- Представник ГУ Держпродспоживслужби у Кіровоградській обл. (за погодженням)
ПРОГРАМА СЕМІНАРУ
Впровадження міжнародних правил харчової безпеки
в закладах громадського харчування.
09:45 - 10:00 – реєстрація учасників.
10:00 - 10:15 – вітальне слово організаторів, знайомство.
10:15 - 11:30 - 1-й блок - теоретичний
- Що таке HACCP. Стандарти HACCP в Україні
- Основні поняття харчової безпеки і загальні принципи харчового законодавства в Україні
- Причини, процедура і етапи впровадження HACCP. Переваги використання системи НАССР
- Програми-передумови щодо безпеки харчової продукції
- Визначення критичних точок контролю, встановлення критичних меж і системи моніторингу
11:30 - 11:45 - відповіді на питання учасників
11:45 - 12:00 - перерва
12:00 - 13:15 - 2-й блок - процедурний
- Застосування HACCP у всіх процесах, які проходить продукт в закладах громадського харчування
- Контрольні перевірки кухні і співробітників. Фізичне забруднення (в т. ч. особиста гігієна персоналу).
- Контроль температурних режимів і термінів зберігання продуктів. Маркування.
- Очищення та обслуговування обладнання. Видалення відходів, контроль скла, боротьба зі шкідниками
- Харчова алергія і процедура розслідування харчового отруєння гостя. Їжа "на винос" і харчування дітей.
- Навчання персоналу і контроль за дотриманням стандартів
13:15 - 13:30 - відповіді на питання учасників
13:30 - 14:00 - обід
14.00 - 14.45 - Повноваження ДПСС в частині контролю харчової безпеки в закладах громадського харчування (HACCP.) Відповідальність операторів ринку.
Процедура перевірок контролюючим органом, форма акту перевірки.
14:45 -15:45 - 3-й блок - законодавчий
- Актуальне законодавство України про харчову безпеку в закладах громадського харчування (HACCP)
- Програми-передумови і уніфікована форма акту перевірки.
- Гігієнічні вимоги і обов'язки операторів ринку щодо дотримання харчової безпеки
- Профілактичний медогляд і гігієнічне навчання. Кишкові інфекції
- Процедура сертифікації закладу за стандартами HACCP. Права і обов'язки аудиторів по HACCP
15:45 - 16:00 - відповіді на питання учасників
16:00 - 16:10 - перерва
16:10 - 17:30 - 4-й блок - практичний
- Стандартна документація для контролю безпеки продуктів і лабораторний контроль.
- Основні вимоги до робочих приміщень і фактори ризику
- Вимоги до будівель та приміщень, інженерних систем і технологічного устаткування підприємств ресторанного господарства
- Оцінки ступеня ризиків через неналежний санітарний стан приміщень та технологічного обладнання підприємств
- Причини зниження ефективності системи HACCP, типові помилки
17:30 - 17:45 - відповіді на питання учасників
17:45 - 18:00 - заключне слово організаторів та видача іменних Сертифікатів.
Комментарии
Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!Что мне даст регистрация?