​Керівникам шкільних гуртків розкажуть про Марка Кропивницького

21.08.2019
21.08.2019

21 серпня 2019 р.о 13.00 у відділі мистецтв проведуть День фахівця, присвячений корифею українського професійного театру Марку Кропивницькому.

Це спільний проект ОУНБ ім. Д.І. Чижевського та обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. Василя Сухомлинського.

До бібліотеки завітають керівники краєзнавчих гуртків загальноосвітніх шкіл міста й області – слухачі курсів підвищення кваліфікації.

До уваги курсантів презентація віртуального проекту методиста інституту післядипломної педагогічної освіти ім. Василя Сухомлинського Лариси Гайди “Кропивницький як бренд”: п'ять музейно-туристичних зупинок, пов'язаних з ім'ям корифея”.

Завідувачка відділу мистецтв та модератор заходу Світлана Ушакова зробить огляд літератури за темою: “Нове у прочитанні життєпису Марка Кропивницького”. Найбільшої уваги заслуговує книга українського історика, біографа, театрознавцяТараса Слабченка “Листування М. Кропивницького” (1927).

Укнизі, що виставлена на сайті “Культура України” Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого, опубліковані листи корифея нареченій А.В. Маркович, письменнику М.Ф. Комарову, учню по сцені – О.З. Суслову. В усіх листах Марко Лукич постає у різних іпостасях: листи до нареченої показують його як людину, листи до Комарова – як громадянина та драматурга, а листи до Суслова – як актора та організатора трупи. Епістолярій датований 1880-1908 рр.

Учасники заходу ознайомляться з добіркою літератури, присвяченої драматургічній та театральній діяльності Марка Кропивницького.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!