Міські обговорення "Статеві злочини: нова редакція"

08.02.2019
08.02.2019

Разом з фахівцями-юристами розвіюємо міфи про "розписку на статевий акт", обговорюємо посилення відповідальності за зґвалтування у шлюбі, розмірковуємо над тим, які саме дії слід віднести до сексуального насильства та багато іншого!

Окремо намагатимемось розібратися у "неоднозначності" згоди жінки, поглянути на статевий акт крізь призму емоцій та порівняти погляди жінок та чоловіків на сексуальні стосунки під час обговорень за участі кваліфікованих психологів.
Для повної ілюстрації якості внесених до КК України змін вимагається їх ретельний аналіз, моделювання можливих труднощів у тлумаченні та розуміння потенційних наслідків.
Наразі у Інтернет-просторі, серед громадян та фахівців у різних сферах відбуваються жваві дискусії щодо різних аспектів нововведень, адже 11 січня набув чинності Закон України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами», відповідно до якого кардинально змінилося поняття "зґвалтування" та "сексуального насильства".
Що саме можна вважати "добровільною згодою потерпілої особи"?
Що це за "супутні обставини"? Чи можна, враховуючи вказані обставини, визнати недобровільною згодою результат "вільного волевиявлення"? В якій формі повинно відбуватися "волевиявлення"?
Чи дійсно можливість відмови від обвинувачення у справах про зґвалтування не передбачена?
Як бути у разі недобровільного природного статевого акту жінки щодо чоловіка, за якого проникнення "в тіло іншої особи" (чоловіка) не відбувається?
Яким вважається обсяг "тяжких наслідків"?
Відносини якого характеру слід відносити до "близьких відносин"?
За фактом вчинення якого правопорушення відбуватиметься притягнення заявника до відповідальності у випадку виправдовувального рішення суду стосовно обвинуваченого у вчинені зґвалтування?
Ми вирішили не поспішати з висновками, і радимо вам долучитися до команди Кропивницький осередок Ліги студентів АПУ та представника Студентського Парламенту Академії Державної пенітенціарної служби (м. Чернігів) Sasha Vasylchenko щоб отримати роз'яснення з приводу хвилюючих питань безпосередньо від професіоналів!
ЩО: Міські обговорення "Статеві злочини: нова редакція".
ДЕ: м.Кропивницький, вул.Дворцова 29/32, 4-й поверх, "Громадський офіс Кіровоградської обласної державної адміністрації".
КОЛИ: 8 лютого 2019 року.
КОНТАКТНА ОСОБА: Заступниця голови Кропивницького осередку Ліги студентів АПУ, Анна Травнікова +38 066 766-72-62,
Участь у заході БЕЗКОШТОВНА ЗА ПОПЕРЕДНЬОЮ РЕЄСТРАЦІЄЮ.
Реєстрація: https://goo.gl/mcKfuL



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!