Вечорниці на Андрія

13.12.2017
13.12.2017
Бібліотека ім. Є. Маланюка
Кировоград, ул. Декабристов, 6\15

13 грудня о 17.00 Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва спільно з ГО ТІМО «Відкриті двері», за підтримки Управління освіти, науки, молоді та спорту запрошують кропивничан приєднатися до святкування Андріївських вечорниць.

Зазвичай, 13 грудня українці відзначають День святого Андрія Первозванного. Незважаючи на те, що це християнський святий, обряди й традиції цього дня сягають язичницьких часів. З усіх свят річного календарного циклу день Андрія Первозванного є одним із найтаємничіших, найцікавіших! Саме цього дня відбуваються заклинання й угадування майбутнього, ритуали з калитою, веселі гуляння та інші ворожіння.

В рамках заходу:

-концертна програма «Від зірниці до зірниці хай лунають вечорниці» за участі Імідж-центру «Ольга», аматорського драматичного колективу «Відродження» та вокального колективу «Мальви» Карлівської філії Солоківського сільського будинку культури об’єднаної територіальної громади Соколівської сільської ради; молодіжного театру «Палата №6»; КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості Кіровоградської міської ради»;

-тематичні книжкові виставки;

- народні ворожіння, конкурси та розваги;

-передноворічні майстер-класи;

- частування українськими народними стравами;

- перегляд кінострічок

Протягом свята буде діяти виставка-розпродаж на підтримку бійців, що знаходяться в зоні АТО (спільно з громадською ініціативою «Армія SOS»).

Dress-code цьогорічного заходу – вишиванка, винагорода – українські смаколики!

Традиції нашого народу потрібно не забувати й підтримувати, адже їх по крупинці передавали із вуст в уста наші предки. Завітайте на «Андріївські вечорниці» до книгозбірні і феєрія свята захопить і полонить своєю вишуканістю, креативністю та коловоротом позитивних емоцій, які нам, українцям, зараз так необхідні.

Час та дата проведення заходу може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва.

тел. 0954712767 – Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектором соціокультурної діяльності;

0505699007 – Корінь Христина Володимирівна – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності

Адреса: вул. Декабристів 6\15, тел. 22-66-01. Сайт: http://www.lib.kr.ua. Працюємо з 9.00 до 18.00 щоденно, вихідний - субота.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!