Презентація дебютної книги Євгенії Громко "Люблю дощ"

26.11.2016
26.11.2016

У суботу, 26 листопада, о 17.00 у Львівській майстерні школаду (вул. Дворцова 16/7) - презентація дебютної книги Євгенії Громко "Люблю дощ".

За жанром книга є збіркою замальовок про дощ.

Юна письменниця (дівчинці 13 років) має незвичайний погляд на це явище природи. Для неї дощ - хенд-мейд природи, що має свої справи й захоплення.
Євгенії вдається створювати сонячні тексти у дощові будні, й, навпаки, у сонячні будні - дощові тексти.

Книга Жені Громко "Люблю дощ" має свою історію, і пов'язана вона з .Кафедрою видавничої справи та редагування.
Рік тому мама дівчинки принесла роздрукований текст етюдів викладачеві кафедри, Ірині Ткаченко, і попросила почитати. "Після знайомства з цікавими і глибокими дощовими текстами, які насправді не вкладалися в моє класичне розуміння дощу і всіх негараздів, з ним пов'язаних, розпочався творчий і технологічний процес пошуку людини, яка зможе зробити таку є якісну видавничу інтерпретацію тексту. На парі з редакційно-видавничого фаху я запропонувала студентам попрацювати з текстом та оцінити його художність.
Було очевидно - це оригінальна ідея для видавничого проекту!
Відгукнулася Надія Тростянецька, яка втілила в життя книгу як бакалаврський проект. Дизайн та ілюстрації належать їй, з ними теж була своя непроста історія. Був створений сигнальний примірник, який Надія успішно захистила в червні цього року" (І.Ткаченко).
Втілити видавничу мрію дівчинки у життя допоміг Сергій Бойко, депутат Кропивницької міської ради, за сприяння якого було профінансовано тираж видання. "Влітку, ми дізналися про мрію... Таку чудову мрію дівчинки Євгенії: видати збірку своїх текстів-замальовок. На святі Першого дзвоника, у 26-й школі, ми вручили Євгенії сертифікат на друк 100 примірників збірки "Люблю дощ". Мав таку приємність отримати два екземпляри в подарунок від юної письменниці. Дякую, читаю з великим захопленням! Як на мене, ми повинні підтримувати, в першу чергу, таких молодих та обдарованих людей. Адже за ними наше майбутнє!" (Сергій Бойко).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!