ЕКО-ІДЕЇ зі всього світу збирають в Україні

20.10.2014
20.10.2014

В Україні відбувається вже шостий дитячий екологічний проект «ЕКО-ІДЕЇ зі всього світу 2014» в рамках міжнародного конкурсу «Eco Picture Diary». Створений більше шести років тому проект «Eco Picture Diary» об’єднав більше мільйона дітей з 52 країн світу. Метою цього конкурсу є виховання у підростаючого покоління дбайливого ставлення до природи, популяризація екологічної культури та розвиток відчуття причетності до вирішення світових екологічних проблем. Ми закликаємо працівників Державної екологічної інспекції України долучитись зі своїми дітьми до цього конкурсу, адже ми в першу чергу повинні на власному прикладі формувати екологічну свідомість молоді!

Цей проект, який триватиме до 20 жовтня, організований в Україні Фондом Кличко та за підтримки компанії Panasonic. «Створити умови для самореалізації є одним із головних завдань для Фонду Кличко. Вже більше десяти років ми підтримуємо молодь у сфері спорту та освіти. Ми прагнемо, щоб усі діти, які візьмуть участь у конкурсі відчули свою причетність до якісних змін в країні», - зазначила виконавчий директор Фонду Кличко Аліна Носенко.

Цього року акцент проекту спрямований на пошук ідей, які допоможуть зберегти культурну спадщину України. Це є головним завданням для всесвітньої організації UNESCO, яка є партнером проведення конкурсу. «Наш світогляд формується з того, як ми говоримо, які слова підбираємо. Ідеї дітлахів можуть змінити світ!», - зазначила Ірина Бокова, генеральний директор UNESCO. Юним учасникам, для зображення своїх екологічних ідей, запропоновано спеціальний ЕКОЛОГІЧНИЙ щоденник, який вони будуть заповнювати самостійно або разом з батьками чи вчителями. Щоб ознайомитись із правилами та безкоштовно замовити щоденник, необхідно просто заповнити анкету на сайті www.eco.klitschkofund.org. Заповненні щоденники необхідно буде також надіслати на адресу Фонду Кличко.

Участь у проекті можуть взяти діти молодшого та середнього шкільного віку (від 7 до 15 років включно), котрі навчаються у загальноосвітніх школах всієї України. Всі учасники конкурсу будуть поділені на вікові категорії: 7-9, 10-12, 13-15 років і в кожній буде визначено свого фіналіста. Імена та прізвища фіналістів та переможця українського конкурсу будуть оголошені наприкінці жовтня 2014 року. Всі фіналісти отримають цінні подарунки від компанії Panasonic, яка ініціювала цей проект у 2008 році. А пізніше міжнародне журі визначить шістьох фіналістів з різних країн світу.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!