Засідання «Краєзнавчих студій»

27.06.2013
27.06.2013

У четвер 27-го червня обласна універсальна наукова бібліотека імені Чижевського запрошує у Відділ краєзнавства, де відбудеться  засідання Краєзнавчих студій: “Оживають сторінки історії”.

З
апрошений на студії - історик, письменник, краєзнавець, автор книг та досліджень з історії Новоукраїнського району - Анатолій Іванович Ковирьов.

Кожна людина з великою любов’ю і душевним трепетом згадує те місце, де вона народилася, де промайнуло її дитинство, дитинство з дивосвітом-казкою, з материнською ласкою у затишній батьківській оселі. То родинне вогнище, маленька батьківщина кожної людини. То її велике «Я», з якого починається людина, родина, батьківщина і вся наша велична й неповторна у світі Україна.

Новоукраїнщина - частина нашої неозорої країни – напрочуд багата на історичні події, має неповторну культурну спадщину, дивовижні краєвиди, гарних людей. За 14 кілометрів на північний захід від Новоукраїнки розташувалось мальовниче і затишне село Новомиколаївка, де мешкають люди самовіддано і щиро захоплені своїм історичним минулим, котрі з таким ентузіазмом і жагою зберігають і пропагують не лише матеріали з історії рідного села, а й з історії всього району.

Насамперед, це справжній патріот своєї малої батьківщини - Анатолій Іванович Ковирьов — директор Новомиколаївської загальноосвітньої школи, вчитель історії, письменник, краєзнавець, у творчому доробку якого понад 60 досліджень з історії Новоукраїнського району: “Нарис з історії Новоукраїнського краю в особах та документах”, “Квіти для вчителя”, “Козацький батько”, “Новоукраїнка: правда про голод 1932-1933 років мовою документів епохи та свідчень очевидців”, “Визволителі”, “З Афганом у серці”, “З когорти добротворців”, “Верби над ставом”, “Війна”, “Спортивні зірки Новоукраїнщини»: Спортивна хроніка”, Його книга  “Фотій Мелешко – Глодоський революціонер, повстанський отаман, письменник” в цьому році була висунута відділом культури і туризму Новоукраїнської районної державної адміністрації на здобуття обласної краєзнавчої премії ім. В.Ястребова. На зустріч запрошені краєзнавці,  співробітники музеїв, читачі бібліотеки, бібліотекарі та всі бажаючі.

Довідка: Ковирьов Анатолій Іванович народився в м. Світловодську (1948 р.). Навчався в Кіровоградському та Полтавському педагогічному інституті. З 1978 року працює директором школи. З 1985 по 2005 — директором Кропивницької середньої школи, на даний час — директор Новомиколаївської загальноосвітньої школи.

фото - http://vnovoukrainka.at.ua



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!