Євгенія Ткаченко склала екологічний чек-ліст

17.03.21, 17:08

У Кропивницькому Гончаренко центрі триває екологічний місячник. І сьогодні, разом з центром, ви можете самы перевірити свій простір чи офіс на екологічність! Ось сім кроків екологічності, які щиро та експертно запропонувала Євгенія Ткаченко, лідерка руху "Еco.krop".

1. Не забудь вимкнути світло, зайві електронні девайси, декоративні підсвітки у суботу 27 березня з 20:30 до 21:30. Можеш виставити історії чи публікації, щоб закликати друзів долучитись до акції! Серед тих, хто в Інстаграмі відмітить сторінки @eco.krop та @goncharenkocentrekrop будуть розіграні два екопризи. Саме так ти долучишся до щорічної міжнародної акції від Всесвітнього фонду природи, що має на меті привернути увагу до змін клімату.

2. Дізнайся, де знаходиться найближчий до твоєї локації приймальний пункт вторинної сировини та що вони приймають, щоб почати сортувати відходи! Буде круто якщо ти почнеш здавати скло, пластик та папір! Але можеш розпочати з паперу!

3. Збирай небезпечні відходи окремо: ртутні лампи, термометри, батарейки, ліки. Шукай точки прийому. Старайся аби цей вид відходів не потрапляв на звалище і не забруднював Ґрунти та води.

4. Відмовляйся від пластикових та паперових стаканчиків, вони однаково шкідливі! Користуйся багаторазовою чашкою. Якщо відмовитись важко, можеш почати збирати паперові стаканчики і відправляти їх на переробку в ГО "Зелений птах" @zeleniyptah

5. Не викидай продукти харчування! Приблизний відсоток харчових відходів у нашому смітнику - 50!!! Не купуй зайвого!

6. Купуй пролукти і товари у місцевих виробників. Чим менший шлях товар долає до ваших рук, тим менше відходів утворюється по дорозі!

7. Оточення впливає на готовність практикувати екоповедінку, тому не соромтесь говорити про те, які екологічні кроки ви практикуєте!

P.S. Ми віримо, що ви за замовчуванням користуєтесь екосумками, а не пластиковими пакетами! Тому 28 березня у вас буде шанс виграти "торбу" для себе!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!