​«Єврофест2020» урочисто розпочато!

13.05.20, 16:00

Цього року карантинні заходи змусили наспровести цей фестиваль online. Але, якк показав досвід проведення фестиваля до Всесвітнього Дня Землі, безмежний Internet-простір може легко об’єднати учасників. Ще рік тому, ми не могли подумати, як “Єврофест” може проходити online? Як без масштабних заходів, майстер-класів, концертів і без з’їздів усіх євроклубів області? Але впевнені, що цей фестиваль, стане особливим. До нашого фестивалю отримали змогу долучитися як представники з європейських країн, так і команди з Кіровоградської області та нашої країни.

Перевагою online проведення цьогорічного Єврофесту, темою якого стала: “Європейське майбутнє України. Крокуємо разом” – є те, що всі учасники фестивалю можуть почути вітальні слова з різних куточків Євросоюзу.

Організатори“Єврофест 2020”:Міністерство освіти і науки України, Український державний центр позашкільної освіти, управління освіти і науки Кіровоградської ОДА, комунальний позашкільний навчальний заклад “Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості”,Міжнародна асоціація позашкільної освіти.

З вітальними словами на адресу усіх учасників “Єврофесту” звернулись:Олександр Чорноіваненко –голова Кіровоградської обласної ради, Андрій Паливода–заступник міського голови м. Кропивницького з питань діяльності виконавчих органів ради, Геннадій Шкура– директор Українського державного центру позашкільної освіти,Олена Биковська – доктор педагогічних наук, професор, президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти, завідувач кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Володимир Таборанський – начальник управління освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Також, пролунали вітання від представників національних діаспор та громадських об’єднань:Олександр Гавриленко – експерт представництва ЄС в Україні, ректор Українсько-польського суспільства, голова Спілки греків у Кіровоградській області, Віта Атаманчук – представник української громади в Норвегії, Кінга Анна Гайда – професор Ягелонського університету (м.Краків, Польща), Олександр Полячок – голова об’єднання поляків “Полонія” імені Кароля Шимановського, ТігранХачатрян – бізнесмен, меценат, очільник Спілки вірмен України в Кіровоградській області, голова громадської ради при Кіровоградській обласній державній адміністрації, Руслана Ващук-Май– керівник обласного німецько-культурного центру “Розвиток”, депутат Ради німців України від Кіровоградської області, заступник президента Асоціації німців України з питань економіки, Володимир Опря – керівник громадської організації “Центр українсько-болгарської дружби”.

Свої творчі вітання на честь відкриття підготували: Народний ансамбль єврейського танцю “Яхад” та Народний ансамбль циганської пісні і танцю “Ягори”. До привітань долучились наші друзі, члени журі: Олександр Левченко – проректор з наукової роботи Центральноукраїнського національного технічного університету, доктор економічних наук, професор, Неля Желамська – журналіст, експерт з комунікації компанії “Екостайл”, Олександр Леонідов – EUInformationCentreinKropyvnytskyi, Вікторія Талашкевичкоординаторка громадської організації “Прес-клуб реформ”, журналістка.

Оголосила офіційне відкриття фестивалю Єврофест 2020 “Європейське майбутнє України. Крокуємо разом” та привітала його учасників директор комунального позашкільного навчального закладу “Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості” – Ганна Суркова.

У ці травневі дні Україна відзначає День Європи, як символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільнихцінностях та інтересах. Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.

Фестиваль розпочато, а попереду чотири фестивальних дні – насичених, наповнених корисною інформацією. Долучайтесь, найцікавіше попереду !

текст - Крістіна Кисельова, фахівець зі зв’язківз громадськістю Кіровоградського обласного ЦДЮТ



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!